Мобилен интернет и съвременните комуникации

Мобилен интернет и съвременни комуникацииДобрият и надеждният интернет дават възможност за осигуряването на стабилна комуникации по интернет през смартфон или смартустройство.

За трета поредна година Мтел получи сертификат за „Най-бърза 3G мрежа в България” от германската компания за контрол на качеството на мобилните оператори NET CHECK. Резултатите от изследването, според което Мобилтел е операторът с най-бързата 3G мрежа, се основават на повече от 2700 качвания и сваляния на файл през мобилната мрежа за фиксиран период от 30 секунди.

Карта с 3G покритието на Мтел може да намерите на www.mtel.bg.

Телефонията през Интернет има две първостепенни предимства, работещи в полза на потребителите. Вижте какви са те:

  • Намаление на цената на телефонните разговори при голямо разстояние. Използвайки безплатен софтуер като Skype, TalkRay, Viber, цената се свежда само до разход към местния Интернет доставчик, като по този начин се елиминират месечните такси и плащания за минутите разговор, осъществявани чрез телекомуникационните услуги на оператора.
  • Мулти функционалност на линията за връзка на потребителя – т.е. освен сърфиране в интернет, едновременно с това може да се извършва и интернет комуникация между един и повече, общуващи едновременно
  • Видеообажданията вече отдавна не принадлежат на сферата на научната фантастика. Безплатни програми като Skype, TalkRay, Tango предоставят възможност за мигновена видео връзка, а понякога и за мултиканално видео обаждане на принципа на конферентният разговор.

Интересното е, че ползи има и за компаниите доставчици на тези услуги, защото използването на Интернет телефония също съкращава разходите на големи разстояния през международната телефонна мрежа. Ползата на големите компании от доставчици на услуга за телефония (ITSP) е, че спестяванията им стават все по-големи с увеличаване обема на повикваният.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s