Още нещо за мобилния интернет…

мобилен интернет за смарт телефон

Мобилно сърфиране в интернет

Да сърфираш мобилно.

Хората са привикнали с удобството на Интернет прекалено много, че повечето от тях които останат без него започват да се чустват някак изгубени. И единствения достоъп до мрежата беше да седнем пред компютъра. Но това е всичко в миналото.

Вече във всяко едно кафене, ресторант, или което и да е учреждение предлага безжична връзка към интернет, често презентиран с все известния стикер за Wi-Fi. Със все по-прийждащия интерес от страна на потребителите, операторите вече намалиха тарифите за мобилен интернет в кръга на нормалното.

През последните месеци М-Тел, Глобул и Виваком започнаха масирани маркетинг кампании за привличане на клиенти които искат да се облагодетеслстват от услугата мобилен интернет, и стигаме до ден днешен когато вече офертита са в изобилие и дори някои от операторите предлагат неограничен достъп до интернет през мобилното устройство.

Как да изберем мобилен оператор за интернет?

Всеки потребител избира според цената и офертата. Всеки един от операторите лансира мотото, че предлагат най-доброто покритие, а какво всъщност означава това? Чисто и просто означава територията на страната в която ще имате достъп до мобилен интернет. Всъщност по-важния фактор е каква е скоростта на интернет през мобилното устройство.

Пример за това е: Виваком имат най-широко покритие, докато Мтел от своя страна предлагат най-бързата връзка в България, която достига до 42 мегабита в секунда.

Практиката показва, че във всички договори с мобилен оператор, а и с други нему подобни фирми за услуги, винаги има някаква уловка, която е замаскирана с един малък шрифт, въщо така и отбелязаното със звездичка и изнесено някъде в края на договора обяснение.  За мен лично офертите на Loop си остават едни от най-изгодните, но пък и другите има какво да предложат, когато става за неограничен трафик за мобилние интернет.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s