Деца на служители на Мтел имаха възможност, да се запознаят с работата в телекомуникациите

Мтел отвори врати за 90 деца на свои служители, за да научат интересни и любопитни факти за работата на своите родители.

Телекомът се присъедини към проекта „Гордея се с труда на моите родители”.Чрез тази инициатива 90 деца на служители на компанията са се запознали отблизо с професиите на своите майки и татковци. Първото издание на проекта обхваща деца на възраст от 6 до 14 години и се реализира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Основните цели на инициативата са необходимостта младите хора навреме да се ориентират в света на все по-неясните професии, както и да се покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява.

Организаторите включиха малчуганите в специално разработени програми и игри и им представиха работата в телекомуникационната сферата. Децата участваха и в специалния конкурс на Мтел „Гордея се с труда на моите родители”.

В България в проекта се присъединяват 12 компании с над 8 500 служители. Плановете на Българската мрежа на Глобалния договор са инициативата да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s