Студенти започват работа след завършването на деветата под ред стажантска програма на Мтел.

Над 50 младежи трупаха опит в телекома

През 2013 година от Мтел са инвестирали 200 000 лева за заплащане, обучение, доброволчески тиймбилдинг и бизнес академия за идеи, които са част от стажантската програма. В приключилото девето издание на програмата са се  включили над 50 студента от 12 български и чуждестранни университети, които няколко месеца са събирали опит в телекома.

По-голямата част от стажантите са към края на образованиеето си и с помощта на техните ментори, експерти в своята област, младежите усъвършенствали знания и умения в различни области,някои от които: информационни технологии, телекомуникации, маркетинг, финанси, човешки ресурси и право. Част от стажантите са започнали работа в ткомпанията.

Тази година, освен традиционните вече доброволчески тиймбилдинг и обучения специално за тях, стажантите са участвали и в бизнес предизвикателство за идеи. Младежите е трябвало да дадат свои предложения за нов продукт или услуга, базирани на М2М (machine to machine) технологиите. Във втория етап на състезанието всяка група от стажанти са дали свое предложение за подобряване на клиентското преживяване. Предизвикателството, наречено „Мтел Академия за идеи”, е заснето, а първите два епизода вече са публикувани в официалния YouTube канал на Мтел.

Финалът на програмата е отбелязан със събитие, на което стажантите са получили сертификати за натрупания опит в Мтел. Специален гост на закриването е била Саня Армутлиева, управител на Вирджиния рекърдс.

Стажантската програма на компанията е отворена целогодишно и желаещите да започнат стаж могат да кандидатстват по всяко време на годината през уебсайта на компанията www.mtel.bg.  

От 2005 година досега в стажантската програма са участвали близо 600 младежи. Стажът в Мтел е платен и е с продължителност от 1 до 6 месеца. За Мтел стажантската програма е част от политиката на телекома да подпомага младите специалисти в професионалното им развитие. В тази насока Мтел има редица успешни инициативи и партньорства с някои от най-големите университети в страната, като едновременно с това участва и в редица кариерни форуми.  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s