Студенти разработват иновативно приложение в помощ на кандидат-студентите кандидатстващи с математика

За трета поредна година студентите от Техническия Университет разработват иновативни прототипи в Лабораторията на Мтел.

Един от проектите носи наименованието “Math Help”. Представлява интернет платформа и мобилно приложение и съдържа формули и реални задачи от изпити в ТУ. В разработката е добавена и допълнителна информация, която да е в помощ на кандидат-студентите, подготвящи се за ТУ.

Другите разработки в Лабораторията на Мтел, са приложението “Smart Recommender”, “Social Hub” и услугата “Таблет под наем”. “Smart Recommender” предлага на потребителя нови и интересни за него сериали, филми и жанрови канали на базата на гледаното от него до момента. Информацията се основава засега върху излъчваната от Мтел телевизия.

Мрежата “Social Hub”, разработена за мобилната платформа iOS, предлага опцията за месечен абонамент за дарения към различни благотворителни проекти, подкрепяни от Мтел като “Приеми дете. Създай бъдеще”, “Очи на четири лапи”, “Топъл обяд”, и др. Потребителите имат възможност да изпращат SMS за всяка от тях, както и да се абонират за конкретни теми, които са важни за тях – “Екология”, “Бежанци”, “Животни”.

Последният разработен проект от тазгодишната лаборатория е услугата “Таблети под наем”. Чрез нея посетителите на хотели в България могат да наемат мобилно устройство с неограничен достъп до интернет, както и до електронни книги от Мтел библиотека. Студентите, които разработиха услугата споделиха, че идеята се е приела изключително добре от мениджмънта и гостите на хотелите, в които е тествана бизнес концепцията.

Лабораторията за иновации на Мтел в ТУ-София дава възможност на най-талантливите и заинтересовани студенти да развият и докажат своите способности като създават реални и работещи прототипи.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s