Мтел дари близо 490 000 лева за благотворителност през 2013 година

Даренията, направени от Мтел и служителите на компанията през 2013 година, възлизат на близо 490 000 лева. От тях 45 000 лева са дарения на работещите в компанията, отделени през дарителство по ведомост и събрани по време на традиционните благотворителни базари, организирани от телекома.

По традиция, и през 2013 година социално отговорната политика на Мтел се фокусира върху каузата приемна грижа. Чрез проекта „Приеми дете. Създай бъдеще” телекомът осигури еднократна финансова помощ на над 200 деца, настанени в приемни семейства, с която бяха покрити основните им нужди при настаняването в новия дом. В рамките на проекта бяха организирани и различни инициативи за популяризиране на каузата. Общата стойност на дарението възлиза на над 120 000 лева.

За пета поредна година Мтел подпомогна реализацията на малки, но стойностни проекти в областта на екологията. Ежегодната дарителска програма „Мтел еко грант” прави възможно финансирането на пет еко проекта, на обща стойност 50 000 лева. Избраните проекти са насочени към опазването на вековни дървета и гори, насърчаването на практиките на биологично земеделие и поддържането и възстановяването на местообитанията на застрашени видове.

Над 95 000 лева от общата сума за дарения са насочени безвъзмездно за четири социални каузи, обединени от идеята за приобщаването и социализацията на хора в неравностойно положение:
• Възпитаниците от Дома за деца и младежи с увреждания в Мездра;

• Осиновеното от Мтел семейство от SOS Детски селища в Трявна;

• Обучението на кучета-водачи за незрящи от фондация „Очи на четири лапи”;
• Проектът „Ти не си сам” на фондация „Априлци”.

През 2013 година Мтел помогна и за реализацията на различни културни и социални проекти, като общата сума на даренията в тази област достига 175 000 лева. Мисията на компанията с най-бърз мобилен интернет в България е не само да предлага висококачествени услуги и продукти на своите клиенти, но и да работи за развитието и благосъстоянието на обществото, както и в грижата за природата и своите служители.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s